Skip to main content

The making of… het tandenfee deurtje

By 15 april 2014blogs

snijmachine ikstijlAls ik  voor High Teeth een leuk product zie, dan is het soms heel snel ingekocht. Ik stuur een mailtje naar de leverancier, ontvang voorwaarden over de (meestal grote) hoeveelheden die je tegelijk moet inkopen, de prijzen en ik doe mijn bestelling. Dan is het afwachten wanneer het binnen is, zet ik het online en hoop ik dat jullie het allemaal gaan kopen 😉

Maar ik bedenk ook zelf producten. Of ik wil van een bestaand product een eigen versie hebben. Zo heb ik dat bijvoorbeeld gedaan met de stempel van de tand. Die heb ik in Engeland laten maken naar ons eigen ontwerp. Op Etys kwam ik eens een heel leuk houten soort poppenhuis-deurtje tegen.  Dat zou je als tandenfee-deurtje aan de muur kunnen bevestigen als grapje voor kinderen die aan het wisselen zijn. Ik liet me er door inspireren en vroeg als eerste een offerte aan bij iemand om ze van hout te maken. Helaas werd dat erg prijzig. Je moet tenslotte ook realistisch blijven, want hoewel het erg leuk is, blijft het natuurlijk bedoelt als grapje, zo’n tandenfee deurtje. Dan moet dat geen 25 euro gaan kosten, want dan gaat niemand het kopen.

Dus moest het van ander materiaal. Via Maureen kwam ik op het idee om het van papier of karton te latne maken. Ik vroeg Ankepanke mee te denken over het ontwerp. Na wat heen en weer mailen met Anke en andere sparringspartners, wat ontwerpen op Facebook te laten bekijken door mijn fans, en vervolgens hier en daar wat te schaven aan het originele ontwerp, rolde daar het definitieve ontwerp uit.

Ik Stijl nam het voor mij in productie, en vandaag mochten we de deurtjes ophalen. Ontzettend leuk om te zien hoe zoiets qua productie in z’n werk gaat. Angelyne van Ik Stijl liet mij het bedrijf zien. Op de foto zie je bijvoorbeeld de snijmachine, die de deurtjes allemaal heeft uitgesneden. Maar er stonden ook printers van dat formaat!

Zo gaat dat dus. En nu hoop ik maar, dat jullie de tandenfee deurtjes net zo leuk vinden als ik….

tandenfee_deurtje

Leave a Reply