Skip to main content

Tandenpoetsdiploma’s!

By blogs 2 Comments

tandenpoetsdiplomaAls je kindje al een hele poos heel knap de tanden poetst, is het leuk om een officieel tandenpoetsdiploma uit te reiken! Je kind zal apentrots zijn. Ook leuk om op scholen te gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld eerst het poetskaart beloningssysteem ophangen voor het tandenpoetsen. Deze kun je gratis uitprinten van onze site, er is ook een jongensversie. Dit kun je dan na een paar weken afsluiten met een heus tandenpoetsdiploma. We hebben een jongens– en meisjesversie.

Juf Inger & het thema gebit

By blogs No Comments

screendump website juf ingerJuf Inger is een enthousiaste leerkracht van groep 3. Juist ja, die groep waar de eerste tandjes gaan uitvallen. Zeker op die leeftijd is dat heel bijzonder. Het leeft daar enorm, en het is dan ook erg leuk om in groep 3 een keer rondom het thema gebit te werken. Daar sluit High Teeth natuurlijk perfect op aan. Juf Inger heeft op haar website allerlei leuke tips en ideetjes staan. En, ze vroeg me of ik het leuk vond om samen met haar een wijactie te organiseren. Dat vond ik wel een leuk idee. Ze heeft de wijactie inmiddels online staan, hij duurt nog tot 18 november. Meedoen? Dan moet je even doorklikken naar haar website.

Een tand mee naar huis van school met de tandenpost kaart

By blogs No Comments

tand eruitDe tand van Tim wiebelde. De hele ochtend al. En plots viel hij er uit. Hij was trots. Supertrots! En terecht. Tim is inmiddels al 11 jaar en heeft al meerdere tanden gewisseld, maar toch is het steeds weer bijzonder als je tand er uit valt. Deze snijtand kreeg Tim mee op de speciale tandenpostkaart die zijn juf in haar bureaula had. Dat maakte het extra speciaal.

Ben jij juf of meester, en wil je ook de kinderen in je klas op zo’n bijzondere manier mee naar huis geven? De tandenpostkaart is via de webshop te bestellen. Per stuk, per 10, per 50 of per 100!

Blij meisje met button

By blogs No Comments

J foto button tandEr is weer  een blij meisje. Met een tand er uit èn een prachtige button, zodat IEDEREEN het kan zien! Gefeliciteerd grote meid, met je tand er uit! Laat de hele wereld maar zien wat een belangrijk moment dit is. En de mooie, nieuwe grote mensen tand komt vast heel snel. Wil jij ook zo’n button voor je kind? Je koopt ‘m in onze webshop.

App ‘My Teeth’

By blogs One Comment

app my teethIk ontdekte bij toeval een leuke (Engelstalige) app in de App Store: My Teeth. Met deze gratis app kun je je kind helpen te leren om goed te poetsen. Ze kunnen een karakter kiezen, je kunt helemaal instellen welke poetsmethode je wilt gebruiken en dan gaan ze poetsen. Samen met het meisje of de jongen die ze kozen. De app gaat uit van drie poetsminuten, maar je kunt de tijd ook korter instellen. Dat is met name handig bij wat jongere kinderen, die 3 minuten nog niet volhouden. De app heeft ook in-app inkopen. Je kunt dan meerdere karakters kopen, waaronder een alien. Handig voor als je kindje verveeld raakt misschien? Verder voldoet de gratis versie prima, ook al is het in het Engels.

scherm app my teeth

Highteeth vermeld op 1000en1boekeblog

By blogs No Comments

screendump 1000en1boekenblogWat een verrassing was het weer, toen ik vanmorgen een tweet voorbij zag komen over een vermelding in de blog van 1000en1boeken. Ik ben altijd weer trots als iemand High Teeth ontdekt en er enthousiast over is. Zo leuk om te weten dat deze mama straks, als haar kindje aan het wisselen geslagen is, de site weer bezoekt om het wisselen tot een waar feestje te maken. Of wellicht het thema uitgebreid aan bod te laten komen thuis, met de werkbladen die gratis te downloaden zijn. Zo wordt het goed voorbereid voor de kinderen en kun je ze iets meegeven voor de rest van hun leven: een bijzondere herinnering èn de motivatie om voor altijd goed te blijven poetsen, zodat je een gaaf gebit houdt!

Tatteeth, tattoo’s voor op je tanden

By blogs No Comments

tatteethIk zag nu wel iets héél bijzonders voorbij komen zeg! Tattoo’s op je tanden. Dat gebeurt dus echt. Het is alleen geschikt voor mensen met kronen. Gelukkig maar, eigenlijk. Je tanden zijn immers een kostbaar bezit en daar kun je beter niet in gaan rommelen. Zonde van je mooie tanden!

Gezond trakteren #7: Stoepkrijt (niet om te eten)

By blogs No Comments

stoepkrijt traktatie

Terwijl ik op zoek was naar gezonde traktaties op het wereldwijde web, stuitte ik bij de webwinkel Typisch Mies op een superleuke traktatie die helemaal niet om op te eten is. En daarom natuurlijk ook gezond! Elk kind is gek op stoepkrijt, en in deze webwinkel koop je pergamijn zakjes met grote stoepkrijt die zijn ingepakt als dier. Je kunt zelfs een foto van de jarige mailen, die ze dan op het zakje plakken. Heel erg leuk! Als je het kant en klaar te duur vindt, kun je ook een printable bestellen, zelf stoepkrijt en zakjes kopen en het thuis maken.