Skip to main content

Gezond trakteren #1 Rupsje Nooitgenoeg!

By 5 juni 2014blogs

traktatie rupsje nooit genoeg gezond

Naast goed poetsen, is het ook belangrijk voor je tanden om niet teveel suiker te eten. Als leerkracht zie ik regelmatig heel ongezonde traktaties voorbij komen. Zeker als je een klas van 30 kinderen hebt, is er bijna iedere week wel iemand jarig. Toch niet zo best voor al die melktandjes, al dat suiker. En dat, terwijl er ook zoveel gezonde traktaties zijn! De komende tijd, zal ik hier regelmatig bloggen over gezonde traktaties. Ik zal ze nummeren, je kunt ze dan via de zoekfunctie eenvoudig terugvinden. Gewoon zoeken op “gezonde traktaties” of “gezond trakteren” en ze komen vanzelf boven. Ik hoop natuurlijk, dat jullie geïnspireerd raken om deze traktaties te verkiezen boven ongezonde traktaties met suiker. En natuurlijk mogen mijn tips en ideetjes gedeeld worden via social media!

Kennen jullie het boek van Rupsje Nooitgenoeg? Dat is zo’n leuk boekje, zeker voor kleuters. Een echte must-have, of in ieder geval zo’n klassieker, dat je het echt een keer bij de bibliotheek moet halen. Het is in het voorjaar of rond de zomer heel leuk om een rupsje te maken als traktatie. Dat kan heel eenvoudig.

Wat heb je nodig:

-satéprikkers

-aardbeien

-druiven

-Griekse yoghurt

-rozijnen of dadels

Rijg de druiven aan de satéprikker tot hij vol is. Prik bovenaan 1 aardbei. Maak op de aardbei met stevige Griekse yoghurt 2 ogen en doe daar een klein stukje rozijn of dadel in voor de pupil. Leg alle rupsjes op een grote schaal. Het is leuk om het boekje van Rupsje Nooitgenoeg mee te geven naar school. Misschien wil de juf of meester het vooraf aan het trakteren wel voorlezen aan de klas? Dat zullen de kinderen zeker leuk vinden en de traktatie smaakt dan vast nog beter!

One Comment

Leave a Reply