Skip to main content

Snailmail voor wisselaars

By 7 februari 2014blogs

hoera je tand is er uit kaartKen je de term “snailmail” al? In het digitale tijdperk ontstaan, als tegenhanger van de “snelle berichtjes” zoals smsjes, whatsappjes, emails en social media. Snailmail betekent letterlijk: langzame post. Echte post. Van papier. Die je in die oranje brievenbussen gooit, door het postbedrijf gesorteerd worden en netjes bij de ontvanger worden afgeleverd. Een mooie brief of een lief kaartje bijvoorbeeld.

Post is leuk om te krijgen. Mijn hart maakt nog steeds een sprongetje als ik naar de deurmat loop en zie dat er naast alle rekeningen en zakelijke post, ook een leuk kaartje ligt. Of een gekleurde envelop, met waarschijnlijk een leuke inhoud. Voor mijn kinderen geldt dat net zo. Ook zij worden blij van echte post. Een kaartje van het vakantieadres van opa en oma. De uitnodiging voor een kinderfeestje. Een kerstkaart. Of gewoon zomaar, een mooie tekening van een vriendinnetje.

Het is dan ook superleuk om een kind dat aan het wisselen is, deze feestelijke kaart te sturen met de tekst: Hoera, je tand is er uit! Laat merken dat het bijzonder is, dat dit speciale moment een kaartje verdient. Leuk om te sturen, leuk om te krijgen. Gewoon, een echt kaartje dat op de deurmat valt. Omdat je tand er uit is. Dat tovert een lach op het gezicht van ieder kind.

Leave a Reply